1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Gevulde artisjokken

Gevulde artisjokken

Door: stienemie

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-08-2001

Ingrediënten 4 personen


4 artisjokken
250 g gehakt
150 g gekookte ham
1 ei
2 eetlepels paneermeel
1/2 l bouillon
citroensap
zout
peper



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de artisjokken kookklaar: verwijder de steel en de harde bladpunten. Blancheer in gezouten water met wat citroensap tot u de blaadjes kunt ombuigen. Laat ondersteboven uitlekken. Duw de buitenste blaadjes voorzichtig uiteen, verwijder de binnenste blaadjes en het hooi. Meng het gehakt met het ei, paneermeel en de fijngesnipperde ham. Kruid naar smaak. Vul de artisjokken. Schik ze in een ovenschotel, in een bodempje bouillon. Zet 15 minuten afgedekt en nog ? 10 minuten zonder deksel in de oven op 175 ? C.

Serveertip

Lekker met bechamel- of tomatensaus.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van stienemie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top