Bramen in wijnazijn

  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-08-2001

Heerlijk zoetzuur bij kip- of varkensvleesgerechten of ... zelf maar bedenken! Ik vind het zelfs lekker op vanille-ijs... Zoals (misschien) bekend, ben ik niet zo'n fruitliefhebber, maar o.a. voor bramen maak ik een uitzondering!

Deel dit recept

Ingrediënten
1 kg bramen (uiteraard vers geplukte), 1/4 l wijnazijn, 900 g suiker, 1/2 kaneelstok
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Goed afsluitbare glazen potten

Voorbereiding

Bramen goed uitzoeken en bij voorkeur niet wassen.

Bereidingswijze

Breng de azijn met de suiker en kaneel aan de kook en laat het 5 minuten trekken.
Doe er de bramen bij en breng alles opnieuw aan de kook.
Haal de kaneel eruit en giet alles over in potten.
Meteen afsluiten.

Laatste reacties

wooley avatar
wooley 22-08-2005

Heb een overvloed aan bramen dit jaar en ik wil dit wel proberen.Ben benieuwd! Groetjes Jacqueline

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten