Boeren maisbrood

  • Amerikaans, Brood
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-08-2001

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
250 gr. geel maismeel, 50 gr. bloem, 3 eetl. suiker, 1 eetl. bakpoeder, snufje zout, 1¼ dl. melk, 1¼ dl. magere yoghurt, 2 eetl. ongezouten boter (gesmolten), 2 eetl. plantaardige olie, 2 grote eieren (losgeklopt), 260 gr. maispuree (uit blik of zelfgemaakt).
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200&#176C. Vet een vorm van 20 x 20 cm. in. Roer in een kom maismeel, bloem, suiker, bakpoeder en zout door elkaar. Roer in een andere kom melk, yoghurt, gesmolten boter, olie en eieren door elkaar. Doe dit mengsel bij de droge ingredienten. Roer alles goed door elkaar (niet te lang!) en schep de maispuree erdoor.

Bereidingswijze

Schep het beslag in de vorm. Bak het brood ca. 45 minuten midden in de oven, tot het goudbruin is en een sateprikker die u erin steekt er schoon uitkomt. Laat het brood 15 a 20 minuten in de vorm afkoelen. Haal het dan uit de vorm en laat het op een rooster helemaal afkoelen. Snijd het in blokken voor u het op tafel zet.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

dijk1951 avatar
dijk1951 02-12-2001

in de Supermarkt kan je "cream style sweetcorn"kopen en dit gebruik ik

tsinjorgo avatar
tsinjorgo 10-10-2001

Uhm.......... ziet er lekker uit, maarre..... maispuree..... hoe maak ik dat? In de staafmixer en draaien maar? Alleen pure mais of ook nog iets van olie?? Alvast bedankt! Tess :-)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

rae avatar
rae

Doorsturen

Home Recepten