1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Kalkoen
  5. Pilaf met kalkoen

Pilaf met kalkoen

  • , Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-08-2001

Ingrediënten 4 personen


300 g rijst
200 g kalkoenfilet
1 ui
1 teentje knoflook
80 g boter
3/4 l kippenbouillon
1 dl droge witte wijn
olijfolie
1 takje rozemarijn
peper en zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de kalkoenfilet in reepjes. Laat een uurtje weken in 4 eetlepels olijfolie met de geperste look en de tijm. Fruit de fijngesnipperde ui in 50 g boter. Strooi er de rijst bij en roerbak tot de rijst glazig is. Schenk er de warme bouillon bij en breng weer aan de kook. Dek de pan af en zet ze ongeveer 15 min. in de voorverwarmde oven op 180 ?C, tot de rijst al het vocht opgeslorpt heeft. Verhit de marinade-olie in een braadpan. Bak de kalkoenreepjes goudbruin in de hete vetstof. Kruid ze naar smaak. Schep ze met een schuimspaan bij de rijst. Blus de braadpan met de wijn en laat op een hevig vuur tot ongeveer de helft inkoken. Schep de rest van de boter door de rijst. Schenk er de saus bij en dien op.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tdn51987


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tdn51987
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top