1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Kaasterrine

Kaasterrine

Door: cuisine_monique

  • Frans, Buffet
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-08-2001

Ingrediënten 4 personen


5 blaadjes witte gelatine, 300 gram mosterdkaas, 300 gram belegen kaas, 3 bosuitjes, 2 el. zoetzure paprikareepjes, 2 el. sinaasappelsap, 2 bakjes selderijsalade (a 300 gram), 150 gram creme fraiche, 2-3 el. fijngehakte basilicum of peterselie, versgemalen peper, zout, 75 gram veldsla



Lekker "cakeje" voor een zonnig dagje buiten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Week de gelatine ca. 5 minuten in ruim koud water. Snijd intussen de kaas in kleine stukjes, de bosuitjes in ringetjes en de paprikareepjes in kleine stukjes. Verwarm het sinaasappelsap in een steelpan op zacht vuur. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en los ze, van het vuur af, al roerende op in het warme vocht. Roer in een kom de selderijsalade met de creme fraiche en het gelatinemengsel door elkaar. Schep de stukjes kaas met de bosuiringetjes, de paprika en de basilicum erdoor. Voeg peper en zout naar smaak toe. Bekleed een cakevorm (inhoud 1 liter) met huishoudfolie en schep de kaassalademengsel erin. Laat de terrine in de koelkast in ca. 1-2 uur opstijven. Keer de terrine om op een platte schaal en garneer met toefjes veldsla.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cuisine_monique
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top