1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. limoncello

limoncello

Door: diplo

  • Italiaans,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 21-08-2001

Ingrediënten


Schil van 7 citroenen, 1 liter alcohol(95%)
1 kg suiker, 1 liter water.



Italiaanse citroenlikeur

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was en boen de citroen goed schoon, schil ze heel voorzichtig. Er mag geen wit van het vel bij zitten, dit maakt de drank bitter.
Doe de schilletjes bij de alcohol, schud goed en zet het in het donker.
Hier blijft het een week staan, elke dag even goed schudden.
Zeef de alchol. Los de suiker in 1 liter water op, het water even verwarmen. Laten afkoelen en bij de alcohol gieten.
Goed mengen en in goed sluitende flessen doen en dan in het vriesvak leggen
Hier wordt het permanent bewaard.
Het moet nl ijskoud geserveerd worden.
Is het toch iets te sterk, kan het altijd met wat water verdund worden naar smaak.

Serveertip

Lekker na het eten bij een kopje echte espresso.
Italianen noemen het een " buono digestivo"



Deel dit recept

Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van diplo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top