Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Balinese kip

Balinese kip

Door: henny_b_b

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-08-2001

Ingrediënten 4 personen


1 el rietsuiker
1 kilo kip-braadsticks
2 sinaasappelen
2 uien
3 el arachideolie
3 groene Spaanse pepers
3 cm verse gemberwortel
3 dl kokosmelk
5 teentjes knoflook
zout



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de kipdelen en dep ze droog. Bestrooi ze met zout. Pel de uien en snijd ze grof. Pel de knoflook. Schil de gemberwortel en rasp de gember fijn. Was de pepers, verwijder de zaadlijsten en hak het vruchtvlees fijn. Schil 1 sinaasappel dik en snij de parten tussen de vliezen uit. Pers de andere sinaasappel uit. Verhit de arachideolie in een wok en bak de kipdelen aan beide kanten op een matig vuur aan. Haal de kip uit de wok. Roerbak de ui, gember en de pepers in het achtergebleven bakvet en pers de knoflook erboven uit. Roerbak ca. 3 min. Voeg de suiker, sinaasappelsap en kokosmelk toe. Doe de kip terug bij de saus in de wok en laat de kip afgedekt in ca. 30 min. gaarstoven. Voeg voor het serveren de partjes sinaasappel toe.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top