Dahl - rode linzen

  • Indiaas, Vegetarisch
  • 30-60 min.

Een heel lekker bijgerecht voor Indiaas eten

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gram rode linzen (supermarkt of Turkse winkel), 2 uien, 2 teentjes knoflook, boter, 1 theelepel gemberpoeder, 1 eetlepel garam masala, 1 theelepel koenjit, 1 theelepel ketoembar (= koriander) 1/2 theelepel djinten ( = komijn ), bouillonblokje, diepvries doperwtjes
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

In zeef linzen wassen en laten uitlekken

Bereidingswijze

In boter ui fruiten, dan knoflook, kruiden en dan linzen. Even bakken.
Voeg water toe tot het 3 a 4 cm boven de linzen staat.
Bouillonblokje erbij, peper. Aan de kook brengen. Roeren.
Dan ongeveer 30 minuten op klein vuur.
Tot slot wat (diepvries) doperwtjes erdoor.

Serveertip

Met rijst, tomaat/komkommer met uienringen, en naanbrood en chutney naar keuze. Voor de vleeseters kan je er tandoori kip bij serveren.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

annakalina avatar
annakalina

Doorsturen

Home Recepten