1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Bami

Bami

Door: reve51

  • Indonesisch, Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-08-2001

Ingrediënten 4 personen


500 gr (volkoren) mie250 gr kastanjechampignons, in partjes1 prei, in ringetjes gesneden150 gr. tauge, gewassen en ontdaan van vliesjes1 ui, gesnipperd1 teentje knoflook, uitgeperstKetjap naar smaak1 theel. sambal oelekmespuntje ketoembar, korianderpoedermespuntje djintan, komijn2 eetl. arachideolie



Indonesische-Vegetarische bami.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.Maak de champignons schoon en snijd ze in partjes.Doe de tauge in een zeef en overgiet het met kokend water.Laat uitlekken.Doe in een wok de olie en laat het heet worden.Roerbak hierin de sambal met de ui en de geperste knoflook ca. 2 minuten.Roer er de ketoembar en de djintan doorheen.Doe er dan de prei en de champignons bij en roerbak nog ca. 4 minuten.

Bereidingswijze

Schep de Mie door het groentemengsel en roer het goed door.Zorg dat alles goed warm is en schep er dan de tauge door.Maak op smaak met de ketjap.Geef er emping melindjo, kroepoek gemaakt van empingnoten, pinda's en geroosterde kokos bij.Je kunt er eventueel ook nog een omelet bij bakken die je er in fijne reepjes gesneden doorheen roert.

Serveertip

Lekker in combinatie met zoetzuur, atjar ketimoen, van komkommer.Eet smakelijk



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top