1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Batjauw frita's, gefrituurde bakeljauwballetjes

Batjauw frita's, gefrituurde bakeljauwballetjes

Door: mirandepegels

  • Surinaams, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-08-2001

Ingrediënten 2 personen


400 g batjauw {bakkeljauw}
1/2 ui
boter
2 takjes peterselie
3 sneetjes oud brood
melk of water
1 ei
zwarte peper
paneermeel
boter of olie


Verder heb je nodig


De keuken. grapje
grote kom,


Surinaams visrecept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zorgen dat je spullen klaarstaan die je nodig hebt.

Bereidingswijze

Ontzout e bakkeljauw van tevoren door die een paar uur in water te laten staan.Kook de vis daarna uit ,ontdoe hem van vel en graat en snijd of hak hem heel fijn.
Fruit de ui in een beetje boter.
Hak de peterselie fijn en week het brood in melk of water.
Meng de fijngehakte bakkeljauw nu met de fijngehakte peterselie en het uitgeknepen en fijgemaakte brood.Breek het ei en doe het erbij, samen met de gefruite uitjes.Maak het geheel nu op smaak af met zwarte peper.
Vorm balletjes ervan, paneer die en bak ze bruin in de boter of olie.Lekker op de boterham maar ook te combineren met aardappelen en groenten.Rijst is dan ook nog een mogelijkheid .

Serveertip

Zie bovenstaande



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mirandepegels
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top