Brandnetelsoep

  • Multi-cultureel, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-08-2001

Het brandend gif kan niet tegen koken en verliest direkt zijn werking, resultaat een heerlijke zachte soep

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250g. jong brandnetelblad
50g. olie
1 gehakt uitje
250g. gekookte aardappelen in blokjes gesneden
900ml. melk
1 theel. marjolein,
1 theel. salie
1 theel. citroentijm
1 dessertl. lavas
2 eetl. room
peterselie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Draag handschoenen en stroop jonge brandnetelblaadjes van de stengels

alle kruiden fijnhakken

Bereidingswijze

Was de netels goed
Verhit de olie in een pan, doe de ui erbij en laat zachtje bakken.
Doe er de brandnetl bij en laat 10min.sudderen
Voeg de aardappelen, de kruiden en de melk toe.
Laat weer 10min. sudderen
Laat afkoelen en pureer het geheel in een blender.
Terug in de pan en warm de soep zachtjes op

Serveertip

Schep de soep in koppen en doe in elke kop een wolk room en strooi er peterselie over
Serveer met stokbrood

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten