glutenvrije jamkoekjes

  • Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-08-2001

Deel dit recept

Ingrediënten
250 Mix C Glutenvrij meelmix van het merk Schar.
125 Gram zachte margarine.
125 gram suiker.
2 eieren.
1 zakje vanillesuiker.
1 theelepel bakpoeder.
jam naar behoefte.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Het deegmix in een mengkom doen en in het middel een kuiltje maken. Doe in het kuiltje de overige ingredienten behalve de jam.
Kneed het geheel tot een glad deeg.
Laat het ongeveer een half uur rijzen in de koelkast.

Bereidingswijze

Het deeg op een met meel bestoven werkblad uitrollen. (5 tot 6 mm dikte) en steek de koekjes uit met geschikte vormpjes. Op de helft van de koekjes 1 theelepel jam doen. Bij de andere koekjes wordt in het midden een gat van 1 cm doorsnee uitgestoken.
De koekjes met het gat worden op de anderen gelegd (met het gat over de jam.)
Maak de randen weer goed dicht.
De koekjes op een met bakpapier bedekt blik leggen en in een voorverwarmde oven in 15 tot 20 minuten bij 200graden C gaar bakken.

Serveertip

Ook glutenvrij meelmix van andere merken kunnen hierbij gebruikt worden. Informeer bij uw reformwinkel welke het beste is voor dit recept.
Smakelijk eten.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten