ijsthee/ice-tea

  • Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-08-2001

Verfrissend op zomerse dagen,makkelijk zelf te maken,ook met een lekker fruitig smaakje.

Deel dit recept

Ingrediënten
-Maak 1 liter thee zoals je dat normaal ook doet maar maak het nu echter wat sterker dan normaal,-breng het op smaak met suiker en laat het afkoelen in de koelkast,-voeg als het is afgekoeld een extra smaak toe zoals; citroensap,aardbeiensap,bosbessensap.Het sap dat je gaat toevoegen kun je makkelijk zelf maken door het fruit klein te maken en het een paar minuten op te koken met een beetje water en suiker,daarna laat je het afkoelen en pureer je het met de staafmixer.Ook kun je kant en klaar sap van verschillende fruitsoorten kopen in de reformwinkels.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Meng de koude thee met sap van een fruitsoort naar eigen smaak in een mooi bol glas,doe er een paar ijsklonten in en versier het glas met stukjes fruit.

Serveertip

-kneus een blad citroenmelisse of mint flink en haal dit blad door de poedersuiker, serveer het op de ijsthee.Maak van de thee ijsklonten zodat je het echt ijskoud kunt serveren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten