Auberginetapas

  • Mediterraan, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 17-08-2001

Lekker smeren op geroosterd stokbrood.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 aubergine
1 vleestomaat
1/2 ui
2 teentjes knoflook
2 eetlepels limoensap
1 dl olijfolie (vierge)
3 takjes peterselie
1 takje munt
2 takjes oregano
zout, peper uit de molen
1 stokbrood
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmachine

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180'C.
Leg de aubergine in de oven totdat de schil rimpelt en zacht is. Verwijder steel en schil.

Bereidingswijze

Pel de ui en de knoflook. Pureer de aubergine met de ui, 1 teentje knoflook, limoensap en 75 ml olijfolie. Was de kruiden en hak ze fijn. Roer de kruiden en de tomaat door de auberginepasta en breng op smaak met zout en peper. Laat het in de koekkast koud worden.Snijd het stokbrood in schijven, bestrijk ze met de overgebleven olijfolie en knoflook. Laat ze even grillen.

Serveertip

Dien het knoflookstokbrood op met de tapas.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

elsa_h avatar
elsa_h 30-03-2009

ik heb het meegenomen,ziet er lekker uit. gr Yvonne

thea_g avatar
thea_g 11-08-2005

Ik heb je recept gisteravond uitgeprobeerd en we vinden het een superlekker smeersel! (ondanks iets teveel knoflook. Hoewel, te veel, het was heerlijk)

mirjam_bz avatar
mirjam_bz 04-03-2002

lijkt me heel lekker. ga het beslist uitproberen. groetjes, mirjam

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten