1. Home
  2. Recepten
  3. Groentepasteitjes

Groentepasteitjes

  •  , Tussendoortje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-08-2001

Ingrediënten 4 personen


Voor het deeg:
300 gr bloem,1/2 theel.zout,1 klein ei,
4-6 eetl.water,150 gr koude boter,
voor de vulling:
150 gr mais uit blik,
150 gr doperwten,diepvries of blik,
250 gr ham,3 eetl.gemengde gehakte groene kruiden,zout peper,
om te garneren:
ca.100 gr met paprika gevulde olijven,


Verder heb je nodig


Uitsteekvorm


Deze pasteitjes zijn ideaal wanneer men onverwacht gasten krijgt,want deze ingredienten heeft men bijna altijd wel in huis.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe de bloem in een kom of leg ze op een werkvlak,maak in het midden een kuiltje.Doe hierin zout,ei en water.Leg de in kleine stukjes gesneden boter langs de rand.Kneed alles van buiten naar binnen tot een glad deeg.Verpak het in folie,laat het ca.1 uur rusten in de koelkast.

Laat de mais en de erwten uitlekken.
Snijd de ham in reepjes,meng de mais,erwten en kriuden erdoor,breng het geheel op smaak met zout en peper.

Bereidingswijze

Rol het deeg uit tot een lap met een dikte van ca.1/2 cm,snijd uit de kleinste helft van het deeg,met behulp van een glas of een uitsteekvorm cirkels met een middellijn van ca.10 cm.
Snijd uit de rest van het deeg een gelijk aantal cirkels met een middellijn van ca.13-14 cm.
Verdeel de vulling over de kleine deegplakjes,bestrijk de randen met losgeroerde eierdooier,leg er een grote plak deeg over.Druk de randen goed vast.
Snijd uit de deegresten versieringen,versier de pasteitjes ermee.Leg in plakjes gesneden olijven langs de rand.Bak de pasteitjes ca.35 minuten in een voorverwarmde oven van 200?c.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bellossom


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bellossom
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top