1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Aardappeltimbaal 'Balkan'

Aardappeltimbaal 'Balkan'

Door: bellossom

  • Internationaal, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-08-2001

Ingrediënten 4 personen


Voor het deeg:
1 kg aardappelen,2 eieren,zout,nootmuskaat,
200 gr bloem,
Voor de vulling:
ca.300 gr balkangroente(diepfries)
200 gr gehakt,2 eetl.paneermeel,1 eierdooier,
zout,peper,paprikapoeder,tabasco,
2 rode paprika's,200 gr geraspte kaas,
5 eieren,2 dl zure room,ketjap,
50 gr boter of margarine,4 eetl.room,


Verder heb je nodig


Een halfronde vuurvaste schaal.


Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de aardappelen,kook ze gaar in weinig water met zout,giet ze af,pel ze ,pureer ze warm,laat de puree afkoelen.Houd 1/4 deel van de puree apart.

Kneed van de rest met de eieren,zout, nootmuskaat en bloem een stevig deeg.Het mag niet aan de handen kleven.Laat het deeg afgedekt ca. 1 uur rusten.

Kook de groente halfgaar,giet ze af .
Meng het gehakt met de paneermeel en eierdooier,breng het op smaak met zout,peper,paprikapoeder en tabasco.
Vorm er kleine balletjes van.

Was en halveer de paprika's,verwijder de zaden en de zaadlijsten,snijd ze in stukjes.

Klop de eieren los met dez room,breng op smaak met ketjap en peper.
Beboter een vuurvaste schotel.

Bereidingswijze

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een lap van ca.5 mm dik.Zet de vorm omgekeerd op het deeg,snijd een deksel uit.Bekleed de schotel met de rest van het deeg,snijd randen recht bij.

Meng de balkangroente en de paprika door elkaar.Vul de vorm afwisselend met lagen groente en gehaktballetjes en geraspte kaas.Schenk het eiermengsel erover,dek de vorm af met het deksel.
Bak de timbaal ca. 35 minuten in een voorverwarmde van 200?c,keer hem op een schaal en neem de vorm eraf.

Meng de achtergehouden puree op een matig afgestelde warmtebron met de boter en de room;roer goed.Doe de massa-die niet te dun mag zijn- in een spuitzak met een grof getand spuitmondje,versier de timbaal ermee.
Bak hem nog ca. 5 minuten in de warme oven,180?c.
Dien hem heet op.!!!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bellossom
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top