1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Burek

Burek

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-08-2001

Ingrediënten 3 personen


Voor burek kun je eingelijk verschillende ingredienten gebruiken dus ook gehakt e.d


Verder heb je nodig


Je hebt (na aanleidin hoeveel personen)een redelijk grote oven schaal nodig,en als er veel mensen zijn gebruik je een heel bakblik van de oven


Eenvoudig en lekker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Je moet b.v spinazie hebben (liefste verse spinazie)anders 1 a 2 pakjes spinazie,en voor de oven schaal moet je a 7 blaadjes bladerdeeg hebben,maar voor de hele bakblik moet je ong 15 a 20 blaadjes hebben,en olie of boter voor het bakblik of schaal.
en fetta kaas ongeveel 1 pakje

Bereidingswijze

Verwarm de (elektro oven voor op 200 gr)
Vet of olie het bak blik of de schaal in,leg dan de bladerdeeg erin,maar druk deze niet vast op de bodem dit geld voor de hele procedure,doe ook de zijkanten van de schaal of het blik met bladerdeeg.
verwarm de spinazie in een pannetje en voeg wel wat zout naar smaak toe als de spinazie klaar is,doe je die in de ovenschaal of blik dus bovn op de bladerdeeg dan doe je de fetta kaas eroverheen brokkelen en dan roer je die heel voozichtig door de spinazie,dan doe je gewoon nog een laagje fetta boven op de spinazie.
Dan leg je boven op de spinazie weer bladerdeeg maar wel 2 laagjes en dan bestrijk je die met een beetje ei maar druk het bladerdeeg NIET aan.
zet dit in de oven en laat het plus min 20 a 30 min bakken,tot de bladerdeeg goudbruin is

Serveertip

Het is lekker als je dit met een frisse salde geeft



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van schespessa


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van schespessa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top