1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Zwitserse keuken
  5. Tomatensoep
  6. Zwitserse Tomatensoep

Zwitserse Tomatensoep

Door: berwes

  • Zwitsers, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-08-2001

Ingrediënten


750gr. rijpe tomaten--1grote ui--1teen knoflook--1flinke el. bloem--1el.olijfolie--zout peper suiker-- en takje rozemarijn--1dl.room--2eierdooiers--geraspte kaas--bieslook --peterselie 1.25dl. water


Verder heb je nodig


Bieslook en peterselie fijnhakken
tomaten wassen en in stukken snijdenui snipperen en de knoflook fijnhakken


Moet je proeven!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de olie en voeg de tomaten en de ui en knoflook toe,laat dit al roerend even fruiten en voeg dan de bloem toegoed doorroeren en dan geleidelijk het water toevoegen doe de rozemarijn er bij en roe nog steeds goed door.Laat het dan met deksel op de pan een halfuur zachtjes doorkoken.
Zeef de soep en wrijf de tomaten er goed door
Zet de soep weer op en breng op smaak met zout Klop de eidooiers los met de room en voeg steeds geliedelijk wat van de warme soep toe en roer dan dit mengsel door dr rest van de soepVooral niet meer laten koken!Dien de soep zodra hij is gebonden is direkt op en garneer met een mengsel van de geraspte kaas met bieslook en peterselie.
Eet smakelijk



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van berwes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top