1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Tzatziki
  6. tzatziki

tzatziki

  • Grieks, Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 15-08-2001

Ingrediënten 4 personen


1? liter Yoghurt, 1 grote komkommer, verse dille,olijfolie en behoorlijk wat knoflook (alleen vers geen poeder)


Verder heb je nodig


Vergiet, houten spatel ,Keukenmachine,een knoflookpers.
Theedoek en een grote schaal.


Dit is het recept van de echte griekse Tzatziki, dus niet uit een flesje of potje of zoals in vele nederlandse kookboeken, maar gekregen van een Griekse Chef, dus authentiek Grieks.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De yoghurt plm 8 uur laten uitlekken dmv ze in een theedoek te gieten en deze in een vergiet te leggen boven een schaal.
Komkommer schillen en raspen in de keukenmachine.
Ook de komkommer plm 1 uur laten uitlekken in een vergiet.

Bereidingswijze

De uitgelekte yoghurt in een schaal doen en plm 1a2 eetlepels olijfolie toevoegen en er goed doorroeren, de uitgelekte komkommer toevoegen en tevens er goed doorheen roeren
daarna ten minste 2 tenen verse knoflook uitpersen en er doorheen roeren als laatste de dille (naar smaak) en doorroeren.
Het lekkerste is wanneer je de tzatziki dan even laat staan ? 1 uur zodat de knoflook goed in het geheel kan trekken.

Serveertip

Serveren met stokbrood bv bij een barbeque of grill gerecht, of bij een koud buffet.
Kali Orexi(Smakelijk eten).



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jaap_blaauw


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jaap_blaauw
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top