1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Ceviche

Ceviche

Door: tdn51987

  • Mexicaans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-08-2001

Ingrediënten 4 personen


500 g stevige witte visfilets, zoals kabeljauw of schelvis
1 dl vers citroensap
1,5 dl olijfolie
2 voorjaarsuitjes, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 eetlepels gehakt vers korianderblad
enkele druppels Tabasco
zout


Ceviche
Ceviche

Feestelijke variatie : gebruik Sint-Jacobsschelpen ipv de vis

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Spoel de vis goed schoon, dep hem droog en snijd de filets overdwars in smalle reepjes. Doe de reepjes vis in een aardewerken of glazen kom. Schenk er het citroensap over, dek de kom af en marineer de vis op een koele plaats minstens 15 minuten, maar liefst circa 12 uur, zodat het vissevlees volkomen ondoorzichtig wit wordt.
Roer in een serveerschaal de olijfolie, de voorjaarsui, knoflook, de helft van de koriander en de Tabasco door elkaar. Breng het mengsel op smaak met wat zout.

Laat de reepjes vis uitlekken en leg ze in de serveerschaal. Schep ze luchtig door, zodat ze rondom met het sausje bedekt zijn. Strooi er de rest van het korianderblad over.

Feestelijke variatie :
Gebruik in plaats van de vis circa 400 g sint-jacobsschelpen, snijd elk schelpdier horizontaal in twee of drie plakken.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tdn51987
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top