1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Vis met knoflookolie

Vis met knoflookolie

Door: tdn51987

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-08-2001

Ingrediënten 4 personen


500 g schelvis- of tongfilets
sap van 1 kleine citroen
peper en zout
3 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook gepeld en gehakt
3 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel gehakt korianderblad



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Dep de vis af met licht bevochtigd keukenpapier. Bedruppel de vis met het citroensap en strooi er wat peper en zout over. Laat de vis zo minstens 30 minuten staan.

Verhit de olijfolie in een pannetje boven een matige hittebron. Voeg knoflook toe en laat dit in circa 5 minuten lichtbruin fruiten. houd de knoflookolie warm. Verhit in die tijd de zonnebloemolie in een grote koekepan. Leg er de visfilets in en bak ze zachtjes 5-7 minuten tot ze gaar zijn, keer de vis halverwege de baktijd.

Verdeel de vis over vier borden. Verdeel de knoflookolie over de vis, bestrooi het geheel met de koriander en serveer het gerecht.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tdn51987
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top