1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Sperciebonen op z'n Spaans

Sperciebonen op z'n Spaans

Door: lschuwer

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 15-08-2001

Ingrediënten 2 personen


250kg Seranoham, teentje knoflook,1 ui, 500kg verse Sperciebonen


Verder heb je nodig


Water om de sperciebonen in te koken.
Een andere pan om de ham en dergelijke bakken.


Sperciebonen met Seranoham

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de ui in uienringen, en pers de knoflook. Snij de Serano ham in kleine blokjes. Maak de verse sperciebonen schoon.

Bereidingswijze

Kook de sperciebonen,
Fruit de uienringen goudbruin, en doe daarbij de geperste knoflook. Als het goudbruin is geworden, doe je de blokjes Serano ham in de pan erbij.
Wanneer de sperciebonen koken, giet je het water af, en gooi je de sperciebonen in de andere pan, bij de andere ingredienten, even goed doorroeren, en klaar is kees!

Serveertip

Je kan er heel goed aardappelschijfjes bij bakken, en misschien een lekker gekruid tartaartje.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lschuwer
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top