gepofte aardappelen

  • Amerikaans, Bijgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 14-08-2001

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
8-16 aardappelen - zout - olie - 250 g kruidenboter (klaar gekocht, indien mogelijk)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Was de aardappelen onder stromend koud water, borstel ze af en droog ze. Snij de aardappelen op de vlakke kant kruiselings in en wrijf ze in met zout. Per aardappel vet u een stuk folie in met olie en pakt de aardappel hierin.
Verder: Leg de in folie verpakte aardappelen op de barbecue en laat de aardappelen in ongeveer 40 minuten (grote aardappelen in 50 minuten) gaar worden. Keer de aardappelen tijdens het grillen een paar keer met de grilltang om.
Zo serveert u ze: Neem de gare aardappels van het vuur, scheur voorzichtig de folie open en leg op elke aardappel een stukje kruidenboter.

Serveertip

De aardappelen worden uit de schilgegeten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten