1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. gepofte aardappelen

gepofte aardappelen

Door: josek

  • Amerikaans, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 14-08-2001

Ingrediënten 6 personen


8-16 aardappelen - zout - olie - 250 g kruidenboter (klaar gekocht, indien mogelijk)



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de aardappelen onder stromend koud water, borstel ze af en droog ze. Snij de aardappelen op de vlakke kant kruiselings in en wrijf ze in met zout. Per aardappel vet u een stuk folie in met olie en pakt de aardappel hierin.
Verder: Leg de in folie verpakte aardappelen op de Barbecue en laat de aardappelen in ongeveer 40 minuten (grote aardappelen in 50 minuten) gaar worden. Keer de aardappelen tijdens het grillen een paar keer met de grilltang om.
Zo serveert u ze: Neem de gare aardappels van het vuur, scheur voorzichtig de folie open en leg op elke aardappel een stukje kruidenboter.

Serveertip

De aardappelen worden uit de schilgegeten.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josek
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top