vietnamese loempia's (echte)

  • Aziatisch, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-08-2001

Hoedt u voor bedrog! Nu zelf maken.
(Cabecou's delight, die 'zomaar wat doet', dus ook geen grammen en centiliters weet te vermelden en mij streng verboden heeft dit op Smulweb te zetten omdat ze het werkelijk niet bijzonder genoeg vindt).

Deel dit recept

Ingrediënten
loempia's:
garnalen (pond grote, diepvries, van de toko (bv Xotus)), pondje schouderkarbo, paar chinese paddestoelen, cellofaanmie, beetje tauge, beetje geraspte wortel, rijstpapier,
suikerwater --- garnering: ijsbergsla (grote bladeren, niet in stukjes), munt, koriander,
(evt nog meer oosterse kruiden) --- dipsaus:
nuoc mam (vissaus, vietnamees of desnoods thais), water, azijn (lekkere), aantal teentjes knoflook in kleine stukjes, beetje geraspte wortel, beetje suiker, druppels/straal chilisaus of pepertjes naar smaak (mengverhoudingen even zelf testen...)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
frituurpan, schone spons

Voorbereiding

garnalen pellen en fijnhakken met zo'n mooi joekel van een hakmes;
schouderkarbo langdurig onder/boven/voor/achter mals hakken ook met dat hakmes (ach, je kan ook gewoon een pond half om half kopen);
cellofaanmie tijdje in heet water weken;
chinese paddo's indien gedroogd ook in heet water wellen en in reepjes snijden.

Bereidingswijze

garnalen, varken, paddo's en mie mengen/kneden, wortel en tauge er doorheen mengen;
velletje rijstpapier op snijplank leggen, goed natmaken met suikerwater (mbv spons), mengsel erin, uiteinden dichtvouwen en rolletje maken;
repeat until mengsel op;
rolletjes paar minuten in frituurpan.

Serveertip

rolletje in blad ijsbergsla; paar blaadjes munt en koriander erbij in; dippen in saus;
HAP!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

aukjejetty avatar
aukjejetty 17-07-2003

Dit klinkt als een heerlijk recept, ik ga het zeker binnenkort uitproberen. Zelf heb ik het leren eten met in plaats van koriander en munt: thaise basilicum en tauge, maar ik kan me voorstellen dat het heerlijk is met verse koriander!

epoisses avatar
epoisses 28-10-2002

Trouwens, ik maakte dit laatst weer eens, maar wat je (inderdaad) zou willen is 1 of 2 eieren door het mengsel doen om er op z'n minst een BEETJE een geheel van te maken. En met die rijstvellen komt het vrij precies: maak ze nat genoeg, anders scheuren ze, en maak ze niet te nat, anders scheuren ze. 't Is maar dat je het weet...

orphan avatar
orphan 09-09-2002

Hallo, Ik heb deze heerlijke loempia's toegevoegd aan mijn vietnamese receptenverzameling. Groetjes Astrid

quy avatar
quy 27-03-2002

Hoi Epoisses! Dit recept is uiterst interessant. Zelf maak ik deze "rouleaux de printemps" (velen noemen het Nems maar dit is onjuist) heel frequent. Wat ik zo leuk vind aan jouw recept is dat je suikerwater gebruikt ipv wat suiker in de vulling te doen (wat ik dus doe). Wat je ook eens moet uitproberen is de rijstvellen handelbaar te maken met ei. Bedankt voor dit recept. Ik zal het zeker ook eens op deze manier maken. mvg, Ky

kokki-sanni avatar
kokki-sanni 12-11-2001

NOu, deze manier van koken had m'n moeder ook, hier kom ik wel uit . Origineel recept!

epoisses avatar
epoisses 12-08-2001

PS Kijk nou eens hoe naief ik ben... even gecheckt of er toevallig nog meer vietnamese loempiarecepten op smulweb circuleren. On-voor-stel-baar hoe groot smulweb is! Meer loempia's gezien dan ik de rest van m'n leven zal kunnen wegkrijgen. Overigens verdacht weinig origineel vietnamese ingredienten (wie gebruikt er de onmisbare nuoc mam??), maar alla.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten