1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. pasta met tonijn

pasta met tonijn

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-08-2001

Ingrediënten 2 personen


400 gram van je favorite pasta,een grote ui
, 3 teentjes knoflook
, 2 blikken gepelde tomaten
, 2 blikjes tonijn in water
, verse basilicum (twee eetlepels, gehakt) naar smaak
, zout en gemalen peper
, 2 el. olijfolie


Verder heb je nodig


Braadpan


Een lekkere,eenvoudige pastasaus die supersnel klaar is en ook nog heel goedkoop!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de ui en de knoflook fijn.
Giet het water van de tonijn.
Laat het sap van de tomaten in een aparte schaal lopen. Snijd de tomaten in grove stukken.
Hak de basilicumblaadjes grof.

Bereidingswijze

Kook de pasta.
Fruit de ui en de knoflook in twee eetlepels olijfolie tot ze glazig zijn. Laat de knoflook niet aanbranden anders wordt het gerecht bitter. Voeg hieraan het sap van de tomaten toe en laat het iets inkoken. Voeg dan de tomaat toe. Laat dit opwarmen en voeg de tonijn toe en laat ook dit even opwarmen. Roer niet te veel in het gerecht. Het is de bedoeling dat de saus een beetje grof blijft. Voeg dan naar smaak zout en peper uit de molen toe. Als laatste doe je er de gehakte basilicum bij. Laat dit niet meekoken, anders verliest het zijn smaak.

Serveertip

Serveer pasta en saus apart. Maak er een lekkere frisse, eenvoudige salade bij en natuurlijk mag een knapperig Italiaans stokbrood niet ontbreken. Bon Provechio!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cocina


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cocina
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top