Mosselen, pittige
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Heerlijk gerecht met pepertje en knoflook.
Ingrediënten
Ui, knoflook, rode peper, 4 rijpe vleestomaten, 1 limoen, 4 kg. mosselen, olie,1 dl. witte wijn, flink wat gesneden basillicumblad en peper en zout.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 7147,85 kcal |
Koolhydraten | 675,87 g |
Eiwitten | 756,65 g |
Vetten | 143,25 g |
Benodigdheden
Liefst mosselpan anders ruime braadpan.Voorbereiding
Ui en knoflook snipperen, pepertje schoonmaken en in kleine stukjes snijden, tomaten ontvellen pitjes eruit en in stukjes snijden. Limoen uitpersen.
Mosselen wassen.
Bereidingswijze
Olie in mosselpan verhitten en ui, knoflook en pepertje fruiten. Wijn, tomaatstukjes, mosselen en peper en zout toevoegen. Mosselen op normale manier koken.Wel een keer goed schudden om alle ingredienten er door te krijgen. Als ze gaar zijn basilicum erover strooien en op smaak brengen met limoensap en peper.
Serveertip
Lekker met ciabattabrood en een gemengde salade.