Mosselen, pittige

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Mosselen, pittige

    Mosselen, pittige

    Mosselen, pittige

  • Mosselen, pittige

    Mosselen, pittige

    Mosselen, pittige

  • Mosselen, pittige

    Mosselen, pittige

    Mosselen, pittige

Heerlijk gerecht met pepertje en knoflook.

Deel dit recept

Ingrediënten
Ui, knoflook, rode peper, 4 rijpe vleestomaten, 1 limoen, 4 kg. mosselen, olie,
1 dl. witte wijn, flink wat gesneden basillicumblad en peper en zout.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 7147,85 kcal
Koolhydraten 675,87 g
Eiwitten 756,65 g
Vetten 143,25 g
Benodigdheden
Liefst mosselpan anders ruime braadpan.

Voorbereiding

Ui en knoflook snipperen, pepertje schoonmaken en in kleine stukjes snijden, tomaten ontvellen pitjes eruit en in stukjes snijden. Limoen uitpersen.
Mosselen wassen.

Bereidingswijze

Olie in mosselpan verhitten en ui, knoflook en pepertje fruiten. Wijn, tomaatstukjes, mosselen en peper en zout toevoegen. Mosselen op normale manier koken.Wel een keer goed schudden om alle ingredienten er door te krijgen. Als ze gaar zijn basilicum erover strooien en op smaak brengen met limoensap en peper.

Serveertip

Lekker met ciabattabrood en een gemengde salade.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

smulpaapjes_a avatar

Doorsturen

Home Recepten