1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Mayonaise

Mayonaise

Door: padington_a

  • Belgisch, Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 12-08-2001

Ingrediënten 4 personen


2 eidooiers
1 tl wijnazijn of citroensap
peper en zout
1 1/2 dl olijfolie
(de 2 dooiers kunnen meer olie absorberen als je meer mayonaise wilt maken).


Mayonaise
Mayonaise
Mayonaise
Mayonaise

Zelfgemaakte mayonaise

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Belangrijk: De dooiers, olie, kom en garde moeten op kamertemperatuur zijn!
Meng de dooiers, azijn, peper en zout en klop deze.  Klop de olie druppel voor druppel door het mengsel, niet te veel tegelijk! Zorg dat alle olie geabsorbeerd is en je een romige mayonaise overhoudt.
Breng de mayonaise op smaak met de peper en zout.

Serveertip

Voeg twee geperste teentjes knoflook toe als je knoflookmayonaise wilt maken. Een beetje mosterd of citroen kan ook!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van padington_a
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top