1. Home
  2. Recepten
  3. stroopkoekjes

stroopkoekjes

  •  , Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-08-2001

Ingrediënten 6 personen


 8 el Lichte stroop 
6 el Margarine 
250 g tarwebloem 
4 el bruine suiker 
1 el magere melk
1 tl gemberpoeder
? tl bakpoeder


Verder heb je nodig




Dit zijn lekkere, lichte koekjes.
Doen het goed bij een kopje thee, of zomaar...als zoet tussendoortje.
Het recept is voldoende voor ca 40 koekjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

 De stroop in een middelgrote pan op een matig vuurtje verwarmen.
Zodra de stroop begint te koken de margarine er beetje bij beetje doorheen roeren.
Als de margarine is gesmolten de pan van het vuur nemen en bleom, suiker, melk, gember en bakpoeder toevoegen.
Roeren tot het mengsel een dik deeg vormt dat loslaat van de zijkant van de pan.
 Het deeg op een stuk folie van 30x30cm leggen, een paar min. laten afkoelen en oprollen tot een ca 4? cm dikke staaf van 25cm.
De staaf in folie in de koelkast ca 3 uur laten opstijven.
? De oven voorverwarmen op ca 160?C
? Folie van het deeg verwijderen en met een scherp mes in plakjes van ?cm dikte snijden. (als het deeg kleeft het mes tidens het snijden af en toe in warmwater dompelen
? De koekjes op bakpapier op een bakplaat ca 15 minuten bakken.
op een rooster laten afkoelen en luchtdicht bewaren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van koekjesdief


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van koekjesdief
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top