kweeperengelei

  • Europees, Ontbijt
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 12-08-2001
  • kweeperengelei

    Kweeperengelei

    Kweeperengelei

  • kweeperengelei

    Kweeperengelei

    Kweeperengelei

Fijne gelei van kweeperen

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
Kweeperen of kwee-appels, een paar kruidnagels en kaneelstokjes.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote ketel en een doek om het sap te laten uitlekken.

Bereidingswijze

Fruit in een grote ketel, water bijvullen tot de stukken net onderstaan. Kruidnagels (1 a 2 per kg)en kaneelstokjes (2 per kg) erbij en minimaal drie uur zachtjes laten koken. De appels en het sap worden prachtig rood.
Het sap in een doek laten uitlekken en inkoken tot driekwart van de hoeveelheid. Het inkoken is erg belangrijk om de heerlijke smaak van het kweeperensap te versterken.
Per drievierde liter sap een kilo suiker toevoegen en verder inkoken totdat een druppel stolt (op een koud bordje).
Schone potjes vullen met de hete gelei en direct afsluiten.

Smakelijk.

Serveertip

Heerlijk op een "zondags" versafgebakken broodje met (dik de) roomboter.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

clemend avatar
clemend 24-08-2001

HEEEERLIJK

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten