fajitas

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-08-2001
  • fajitas

    Fajitas

    Fajitas

lekker mexicaans, malse kip/biefstuk, salsa, quacamole, room: wrappen in een fajita

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 rode paprika's, 2 groene paprika's , 5uien, 200 gr. kipfilet, 200 gr. biefstuk (kan ook met 400 gr. van een van de twee), sour cream, 1 avocado, citroensap, fajita of tacokruiden, olijfolie(nog lekkerder is olie met rode peper erin), tabasco, zakje geraspte kaas, 600 gr. tomaten, 3-4 lenteuitjes, 16 kleine flour torilla's (fiesta), peper, zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1009,40 kcal
Koolhydraten 106,04 g
Eiwitten 57,47 g
Vetten 36,00 g
Benodigdheden
magnetron (of platte koekpan) staafmixer (als je die niet hebt kan het ook met een fijne zeef en een lepel), twee borden, kommetjes (1 groot en 1 klein), diepe koekepan/wok, mes en snijplank, eventueel oven

Bereidingswijze

Schil de avocado en verwijder de pit. Snijd 1 ui en 1 tomaat in stukken en doe ze samen met de avocado in een kom. Voeg een flinke scheut citroensap en wat verse peper en zout toe. Pureer dit met de staafmixer (of prak de boel m.b.v. de bolle kant van een lepel door een fijne zeef). Schep het over in een klein serveerkommetje. Zet het even opzij. Snijd de tomaten in zo klein mogelijke blokjes en de lenteuitjes in smalle ringetjes. Meng de tomaat en lenteuitjes in de grotere kom door elkaar, breng op smaak met wat olijfolie en peper en zout. Maak de paprika's en de uien schoon en snijd ze in smalle reepjes (hoe smaller hoe beter). Snijd vervolgens ook de kipfilet en de biefstuk in smalle lange reepjes. Doe een scheutje olie in de diepe koekepan of wok. Goed heet laten worden en dan de uien erin doen. Als deze een beetje gefruit zijn het vlees toevoegen. Blijf het ondertussen goed omscheppen en voeg flink wat tacokruiden toe. Als het vlees bijna gaar is, de paprika toevoegen. Nog steeds goed omscheppen en een scheutje tabasco naar smaak toevoegen. Als je een oven hebt, verwarm je twee borden voor in de oven. Ondertussen de tortilla's in de magnetron opwarmen (10 seconden per tortilla, dus voor 16 tortilla's, 160 seconden op vol vermogen) of als je geen magnetron hebt, leg je de tortilla's een voor een even in een hete platte koekepan, aan elk kant ongeveer 5-10 seconden. Neem de twee (voorverwarmde) borden en houd de tortilla's daartussen warm. Serveer het gloeiend hete vlees/paprika/uien mengsel direct vanuit de hete pan (in restaurants is het vaak vanaf een gloeiende gietijzeren plaat). Verder zet je de tortilla's tussen de borden op tafel, het tomaten/ui mengsel (als milde salsa), de quacamole, de geraspte kaas en de sour cream. Het feest kan beginnen! (opbouw: tortilla, vleesmengsel, salsa, quacamole, geraspte kaas, sour cream en wrappen maar!)

Serveertip

Lekker met een volle rode wijn. Als je echt van pittig houdt, kun je ook door de salsa een scheutje tabasco roeren en zelfs door de quacamole. Hou echter wel in de gaten dat dit eigenlijk de afkoelende onderdelen van het gerecht zijn!

Laatste reacties

Gerardus106 avatar
Gerardus106 08-10-2013

Ik heb ze inmiddels 2x gemaakt met een zak wokgroenten (i.p.v. de paprika`s) en vind ze overheerlijk. De salsa maak ik met een blikje biologische tomatenblokjes , van de guacamole kan ik geen genoeg krijgen!

Mirca avatar
Mirca 29-04-2013

Heerlijk!

zizou-amber avatar
zizou-amber 30-05-2011

Superlekker! Ik heb het al een paar keer gemaakt...

gertiebeen avatar
gertiebeen 14-11-2008

Vind dit altijd zo lekker! Ga het zeker eens proberen. Dank je wel voor dit recept. Groetjes Gertie

rogiervandermeij avatar
rogiervandermeij 04-05-2003

geweldig, even wat snij werk maar dan heb je ook wat Heerlijk

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten