Gevulde kipfilets met lente ui-knoflooksaus
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 12-08-2001
De Lente Ui-Knoflooksaus saus smaakt bij vrijwel alles. In dit recept combineert u het met kipfilets, gevuld met spinazie, rauwe ham en mosterd. Heerlijk.
Bereidingswijze
Snij de kipfilets als zakje open, bestrijk de binnenkant met wat mosterd, leg in elke filet een plakje ham en een pluk spinazieblaadjes.
Steek de filets dicht met een cocktailprikker.
Vethit 15 gr boter in een braadpan en bak de kipfilets in ongeveer 7 min. Rondom bruin.
Blus het bakvet af met de wijn, roer het aanbaksel goed los en bak de kipfilets in ongeveer 20 min. Zachtjes gaar.
Verhit ondertussen 15 gr boter in een koekenpan en bak de preitjes in ongeveer 20 min. Zachtjes goudbruin.
Keer ze af en toe.
Neem de kipfilets uit de pan en houd ze warm in aluminiumfolie.
Zeef het bakvocht, voeg de room toe, vul het met water aan tot 2 dl en breng het aan de kook.
Voeg de inhoud van het zakje Lente Ui-Knoflooksaus toe en bereid verder volgens de beschrijving.
Serveertip
Serveer de kipfilets met de saus en gesmoorde prei.
Lekker met krieltjes, omgeschud met peterselie.
Laatste reacties
lijkt me een heerlijk gerecht. heb het gebookmarked. dank je wel. ga het beslist uitproberen. groetjes en een tof weekend Ruth
hoi ga ik beslist eens proberen lijkt me heerlijk. dank je wel. Ruthik heb het op mijn site gezet.fijn weekend
Het was heerlijk! Vooral die saus werd veel lekkerder dan normaal, door die slankroom en witte wijn! Maken we zeker vaker! Danielle