Gevulde kipfilets met lente ui-knoflooksaus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-08-2001

De Lente Ui-Knoflooksaus saus smaakt bij vrijwel alles. In dit recept combineert u het met kipfilets, gevuld met spinazie, rauwe ham en mosterd. Heerlijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 enkele kipfilets, elk 125 gr
- 2 eetl fijne mosterd
- 4 plakken rauwe ham, bijv. Ardenner ham
- 50 gr verse spinazieblaadjes
- 30 gr boter
- 3/4 dl droge witte wijn
- 600 gr dunne prei, gehalveerd
- 1 dl slankroom
- 1 zakje knorr Finesse saus: Lente Ui-Knoflook
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snij de kipfilets als zakje open, bestrijk de binnenkant met wat mosterd, leg in elke filet een plakje ham en een pluk spinazieblaadjes.
Steek de filets dicht met een cocktailprikker.
Vethit 15 gr boter in een braadpan en bak de kipfilets in ongeveer 7 min. Rondom bruin.
Blus het bakvet af met de wijn, roer het aanbaksel goed los en bak de kipfilets in ongeveer 20 min. Zachtjes gaar.
Verhit ondertussen 15 gr boter in een koekenpan en bak de preitjes in ongeveer 20 min. Zachtjes goudbruin.
Keer ze af en toe.
Neem de kipfilets uit de pan en houd ze warm in aluminiumfolie.
Zeef het bakvocht, voeg de room toe, vul het met water aan tot 2 dl en breng het aan de kook.
Voeg de inhoud van het zakje Lente Ui-Knoflooksaus toe en bereid verder volgens de beschrijving.

Serveertip

Serveer de kipfilets met de saus en gesmoorde prei.
Lekker met krieltjes, omgeschud met peterselie.

Laatste reacties

ruthbrock avatar
ruthbrock 16-12-2004

lijkt me een heerlijk gerecht. heb het gebookmarked. dank je wel. ga het beslist uitproberen. groetjes en een tof weekend Ruth

ruthbrock avatar
ruthbrock 16-12-2004

hoi ga ik beslist eens proberen lijkt me heerlijk. dank je wel. Ruthik heb het op mijn site gezet.fijn weekend

danirick avatar
danirick 07-04-2002

Het was heerlijk! Vooral die saus werd veel lekkerder dan normaal, door die slankroom en witte wijn! Maken we zeker vaker! Danielle

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten