1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Spaanse schotel

Spaanse schotel

Door: karbouw

  • Spaans, Ovenschotel
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 12-08-2001

Ingrediënten 4 personen


250 g mager varkensvlees - 150 g corned beef - 2-4 uien - ? 500 g aardappelen - 2 el boter of ander braadprodukt (geen olijfolie) - zout, peper, paprikapoeder - 1/4 l vleesbouillon - potje zure room.


Verder heb je nodig


Vuurvaste ovenschaal


Een ovengerecht met weinig voorbereidingstijd. Maar dan lekker lang in de oven; vooral lekker lang in de oven, dat komt de smaak alleen maar ten goede.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd het vlees in blokjes, de uien in dunne ringen, de aardapelen schillen, wassen en in blokjes snijden. Smelt de boter in een ovenschaal. Maak van het bouillonblokje warme bouillon.

Bereidingswijze

Vul de ovenschaal laagsgewijs met achtereenvolgens het varkensvlees, de corned beef, uienringen en aardappelblokjes. Strooi er zou, peper en paprikapoeder over. Roer de warme bouillon door de zure room en schenk dit over de aardappelen. Zet de schotel tenminste anderhalf uur in een voorverwarmde matig hete oven.

Serveertip

Geef hierbij groente naar keuze.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van karbouw
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top