1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Tomatenquiche

Tomatenquiche

Door: basalk

  • , Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-08-2001

Ingrediënten 8 personen


3/4 kop volkorenmeel,mespunt zout, mespunt mosterd, 1 kop geraspte oude Goudse kaas, 5 eetl.water;2 eetl boter, 2 uien, 4 tomaten, mespunt tijm, mespunt zout, 3 eieren, 1 kop melk, 1/2 theel zout, 1/2 kop geraspte parmezaanse kaas, 1 kop geraspte Gruyere


Verder heb je nodig


1 beboterde springvorm


Met 3 soorten kaas bereid

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel en snipper de uien, ontvel 2 tomaten en snijd de andere 2 in plakken, verwarm de oven voor op 175 graden

Bereidingswijze

Vermeng hetmeel met het zout en de kaas, roer er de mosterd door en maak er met het water een soepel deeg van, goed kneden, rol het uit tot een lap die de springvorm kan bekleden en doe de lap in de springvorm;verhit dan de bpter en fruit hierin de ui tot ze zacht is, voeg dan de tijm het zout en de twee in stukken gesneden ontvelde tomaten toe, laat dit 5 min. sudderen, prak alles goed fijn en laat het op een laag vuur onafgedekt sudderen tot het vocht verdampt is, laat dit afkoelen, klop de eieren in de melk met wat zout los, roer er de kaas en het afgekoelde tomatenmengsel door, leg op het deeg van de bodem van de springvorm de plakken tomaat, giet er het afgekoelde tomatenkaasmengsel over en zet de springvorm 25 min. in de oven

Serveertip

Kan zowel warm als koud worden geserveerd



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van basalk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top