Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Zuurkool
  6. zuurkool

zuurkool

Door: autohandel

  • Duits, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-08-2001

Ingrediënten 4 personen


1 varkenshammetje
500 gr zuurkool
1 dikke ajuin
1 dikke zure appel
gerookte spekblokjes 200 gr
1 liter bouillon
geneverbesjes (5)
peper en zout
azijn
1 rookworst
margarine
2 soeplepels suiker
2 laurierbladeren


Verder heb je nodig


Een grote kookpot


Volgens mijn Duitse moeder

Ontdek meer:

Voorbereiding

Het hammetje laten gaarkoken en een deel van de bouillon gebruiken, met de rest eventueel erwtensoep klaarmaken. De ajuin en de appel in blokjes snijden.

Bereidingswijze

Margarine laten smelten en de spekblokjes laten bruinen, dan de ajuin en de appel toevoegen en nog even laten fruiten. Dan de zuurkool, peper en zout, de geneverbesjes, de laurier, de suiker en twee flinke scheuten azijn en de bouillon erbij doen,het hammetje onderdompelen en dit alles een half uur laten stoven. Dan de rookworst in stukken snijden en bij de zuurkool doen, nog een kwartiertje laten stoven of totdat het meeste kookvocht verdwenen is.

Serveertip

Aardappelen of puree erbij serveren en een kommetje mosterd.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van autohandel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top