1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Auberginesalade

Auberginesalade

Door: procop

  • Chinees, Salade
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-08-2001

Ingrediënten


350 g aubergine
1 tl fijngehakte knoflook
1 tl fijngehakte lente-ui of bieslook
1 tl fijngesneden verse koriander
MENGSEL 'A':
2 el zhimajiang (tahini=sesampasta)
? tl zout
1 tl sesamolie
1 el sojasaus
1 el azijn
1 tl suiker



Auberginesalade

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de aubergine en verwijder het steeltje. Als de ? van de aubergine(s) meer is dan 6 cm, snijd deze dan
in de lengterichting middendoor.

Bereidingswijze

Stoom de aubergine een kwartier of tot een houten cocktailprikker
gemakkelijk door de eiervrucht heen steekt.
Neem de aubergine uit de pan en laat afkoelen.
Meng in een kleine kom de ingredienten voor mengsel 'A' met
knoflook, ui en koriander goed dooreen.
Scheur de aubergine met de hand in de lengterichting in smalle
repen en schik die aardig op een schaal.
Verdeel het uitgebreide mengsel 'A' over de aubergine en serveer
de salade.

Serveertip

Bron: Het Volkskookboek van China - 1979



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van procop
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top