Broeder

  • Nederlands, Nagerecht
  • 60-120 min.

Oud-hollands en, machtig! Lekker ook!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
? 300 gr. dun gesneden mager spek - 1 pond bloem - 6dl lauwe melk - 30 g gist - zout - 1 ei - 1/2 pond sukade, krenten en rozijnen - 1 appel - kaneel - stroop.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
braadpan

Voorbereiding

Spek een beetje uitbakken. Wanden van een braadpan invetten met spekvet van het spek. Bodem en wanden van de pan bekleden met spek.

Bereidingswijze

Beslag maken van bloem, gist, melk, zout en ei. Laat dit 3/4 uur rijzen. Vervolgens het mengsel van sukade, rozijnen en krenten, samen met de gesnipperde appel en kaneel door het gerezen beslag mengen. Dit vervolgens in de met spek beklede pan doen. Sluit de pan stevig af met met een deksel. Laat dit 3/4 uur in een hete oven (? 275?) gaar worden. De korst moet bruin, maar niet al te dik worden.

Serveertip

Warm opdienen met stroop.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

karbouw avatar
karbouw

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten