1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Broeder

Broeder

  • Nederlands, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-08-2001

Ingrediënten 4 personen


? 300 gr. dun gesneden mager spek - 1 pond bloem - 6dl lauwe melk - 30 g gist - zout - 1 ei - 1/2 pond sukade, krenten en rozijnen - 1 appel - kaneel - stroop.


Verder heb je nodig


Braadpan


Oud-hollands en, machtig! Lekker ook!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Spek een beetje uitbakken. Wanden van een braadpan invetten met spekvet van het spek. Bodem en wanden van de pan bekleden met spek.

Bereidingswijze

Beslag maken van bloem, gist, melk, zout en ei. Laat dit 3/4 uur rijzen. Vervolgens het mengsel van sukade, rozijnen en krenten, samen met de gesnipperde appel en kaneel door het gerezen beslag mengen. Dit vervolgens in de met spek beklede pan doen. Sluit de pan stevig af met met een deksel. Laat dit 3/4 uur in een hete oven (? 275?) gaar worden. De korst moet bruin, maar niet al te dik worden.

Serveertip

Warm opdienen met stroop.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van karbouw


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van karbouw
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top