KWEI FEI KIP

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 10-08-2001

Chinese versie van 'Coq au Vin'

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 1 rode Spaanse peper
  • 3 schijfjes gemberwortel
  • 2 lente-uien
  • 2 rode uien
  • 1? el Chinese rijstwijn
  • 600 ml frituurolie
  • 1? l kippenbouillon
  • 180 ml rode wijn
  • 1 kip
  • 3 el AMOY donkere soja saus
  • 2 el AMOY lichte soja saus
  • 1 potje AMOY Peking zoet-zure mie/mihoensaus
  • 300 g AMOY eiermie
  • 2 tl gemalen rode peper
  • 1 blikje gesneden bamboescheuten van AMOY
  • 1 el pure sesam olie van AMOY
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Leg de kip ? 1 uur in een marinade van lichte sojasaus met

    Chinese rijstwijn.

    Snijd de rode peper in ringetjes, de gember fijn en de

    lente-uien in stukjes van 4 cm.

    Bereidingswijze

    Verhit de olie in een pan en frituur de kip met de uitjes tot ze

    goudbruin zijn.

    Maak de bouillon warm en voeg hieraan de kip, uien, rode peper,

    gember, donkere soja- saus en rode wijn toe.

    Laat het geheel minstens 2 uur sudderen.
    Keer de kip regelmatig om.

    Kook de eiermie 2 minuten (vooral niet te lang), laat uit-

    lekken en besprenkel met sesamolie.
    Schep de mie luchtig om en om.

    Verhit olie in de wok en bak hierin de uien en gemalen rode peper

    ? 2 minuten.

    Doe de uitgelekte bamboescheuten erbij, de Peking zoetzure

    saus en water.

    Laat nog ? 3 minuten staan en meng het geheel goed door
    elkaar.

    Serveer de eiermie bij de kip.

    Serveertip

    Deze Chinese versie van Coq au Vin werd genoemd naar keizerin

    Yang Kwei Fei, naast haar schoonheid bekend om haar liefde voor

    alcohol.

    Bron: Amoy

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten