Mexicaanse Bonensalade.
- Mexicaans, Salade
- 10-20 min.
Bij toeval ontdekt toen ik een salade met verschillende boonsoorten wilde maken bij de barbeque en iedereen vond hem zalig.
Ingrediënten
*1 blik kidneybonen.*1 blik witte bonen.
*1 blik mais.
*zonnebloemolie
* azijn
* zout peper.
* 1 ui
* gedroogde peterselie.
* rood spaans pepertje.
* beetje suiker naar smaak.
Benodigdheden
* saladeschaal en bestek.* snijplankje.>br>
* mesje.
* blikopener
* vergiet.
Voorbereiding
1/ Snipper de ui fijn.
2/ maak de blikken bonen en mais open en laat ze in het vergiet uitlekken.
3/ maak het pepertje schoon en snij hem in kleine stukjes.
Bereidingswijze
1/ Doe de uitgelekte bonen in de saladeschaal.
2/ Doe de uisnippers en het pepertje erbij en roer goed door elkaar.
3/ Doe dan zout en peper en de gedroogde of verse peterselie erbij en roer door.
4/ Doe dan een flinke scheut azijn en een klein beetje olie en een beetje suiker erbij en roer dit goed door elkaar.
Zet dit zeker 1 uur in de koelkast zodat de kruiden en dressing goed in de bonen kan trekken.
Serveertip
Proef de salade en maak hem naar smaak zoeter met suiker of zuurder met azijn of doe er eventueel nog wat olie bij naar smaak.
Strooi er voor het serveren wat gedroogde peterselie over.