Blini's

  • Russisch, Tussengerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 09-08-2001

Russische Pannekoekjes...Het basis recept.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Schrik niet van de lange bereidingstijd.....dit heeft alleen te maken met het rijzen van het meel.....


-15 gram verse gist.
-3 dl. lauwe (!) melk.
-175 gram boekweitmeel.
-1 tl. zout.
-2 eieren.
-1 tl. suiker.
-15 gram gesmolten boter.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
-Grote kom.
-Huishoudfolie.
-Garde.
-Koekepannetje.
-Oven.

Voorbereiding

**Tot zover worden de blinis voorbereid, zodat u ze alleen nog maar hoeft op te warmen.
Bereid ook het beleg voor en zet het klaar in kommetjes.

Bereidingswijze

-Los de gist op in 2 dl. lauwe melk.
-Doe 100 gram boekweitmeel met zout in een kom.
-Maak in het midden een kuiltje en schenk daarin het gistmengsel.
-Begin vanuit het midden te roeren, zodat een glad beslag ontstaat.
-Laat dit 2 uur afgedekt met huishoudfolie op een warme plek rijzen.
-Splits intussen de eieren in dooiers en wit en roer de dooiers met de rest van de melk en suiker.
Roer dit met de rest van het meel door het gerezen beslag en laat nog 20 minuten rijzen.
-Klop intussen de eiwitten stijf en schep dit vlak voor het bakken door het beslag.

Bak nu 8 dunne pannekoekjes van het beslag.**
Houd ze warm, of warm ze afgedekt op in een oven van 200 graden.

Serveertip

Deze pannekoekjes worden in RUSLAND traditioneel de laatste dagen van CARNAVAL gegeten met zure room en gekoelde kaviaar.

Voor varianten van "beleg" zie onder mijn eigen recepten met de titel:

"Intiem tafelen als iedereen al op een oor ligt".


Voorgerecht van dit "Souper voor twee" zie mijn eigen recepten: Wildbouillon Met Paddestoelen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten