patatas bravas
- Spaans, Borrelhapje
- 30-60 min.
- Geplaatst op 08-08-2001
eindelijk, de enige echte ware gevonden zoals ik het steeds al op restaurant heb gegeten!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ingrediënten 4 personen
ongeschilde aardappelen, zout, olijfolievoor de saus: 1 ui, 2-3 tenen look, olijfolie, 2 koffielepels paprikapoeder, 1/2 l tomatenpassato, 1 koffielepel piri-piri (= een portugese variant van tabasco of harissa; je kan deze twee ook gebruiken maar pas de hoeveelheid aan), een snuif zout, snuif suiker en 1 laurierblad, 1 rode paprika
Eventueel een glas witte wijn en een snuif peper
Benodigdheden
bakplaat, oven, steelpan of 2 en/of kom en microgolfoven, mes, lepel,...Voorbereiding
was de aardappels, droog af en snij in partjes. Hak de ui, de paprika, de look allemaal apart.
Verwarm de oven op 230?C ongeveer
Bereidingswijze
leg de aardappelpartjes op een ingevette bakplaat en bestrijk met olijfolie, bak in oven gedurende 45 min. tot goudbruin.
Voor de saus : ui smoren met look in olijfolie. Laat de paprika ondertussen in aparte pan of kom op het vuur of in de microgolf garen. Paprikapoeder toevoegen aan het uimengsel in de eerste pan en laten bakken. Tomatenpassato bijdoen en piri-piri, alsook het zout, de suiker en laurierblad.
De gaargestoofde rode paprika bij het ui-tomatenmengsel doen. Misschien beetje bijpeperen en voor de liefhebbers een glas witte wijn toevoegen. Mix dit alles en laat nog 30 min. sudderen.
Serveertip
Goudbruine petatjes warm op een bord met zout overstrooid en het sausje ernaast
ALS TAPA serveren of als tussendoortje.
PS : ik gebruik de saus ook koud (als ketchup) bij onze vleesgerechten!!!
Laatste reacties
Ik maak het vandaag, dank je wel! De saus is klaar en geurt en smaakt al heerlijk. groetjes van Jessica
Hmm klinkt goed dus ik heb hem Favoriet gezet....
Dit recept neem ik graag mee. Van alle recepten voor patas bravas ziet dit er het meest uit zoals ik ze op La Palma gegeten heb. Bedankt, Margrit
De aardappels op deze manier klaarmaken is wel het lekkerste vind ik. De saus maak ik iets anders, maar in ieder geval met laurier, suiker en de witte wijn moet er ook echt in!
erg lekker, absolute aanrader
Voor verjaardagsfeest heb ik een "tapa"menu gemaakt voor 16 pers. : schitterend !!! Dit gerecht leent er zich uitstekend voor, aardappelen "vullen" goed. De saus had ik op voorhand gemaakt en ingevrozen en de dag zelf dan enkel maar moeten ontdooien. Mijn aardappelen moesten op 160?C wel 50 min. bakken.