1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Gamba`s in tomatensaus

Gamba`s in tomatensaus

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 08-08-2001

Ingrediënten 2 personen


Ong. 16 gambas
1 rode peper
vers gemalen zwarte peper
zout
droge sherry
verse peterselie
1 grote rode ui
3 teentjes knoflook
400 gram vers geplede tomaten 0f een blik gepelde tomaten



Gamba`s in tomatensaus
Gamba`s in tomatensaus

Gambas in pittige tomatensaus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng een ruime pan water aan de kook. Leg de gambas 3 minuten in het kokend water en laat ze vervolgens uitlekken in een vergiet.

Bak de fijngesneden ui, de uitgeperste knoflook en de klein gesneden rode peper in olijfolie tot dat de uien glazig zijn.

Voeg de gepelde tomaten toe, goed doorroeren en voeg vervolgens de fijngesneden peterselie, vers gemalen peper en zout toe. Voeg ruim sherry toe en laat dit een beetje indikken.

Voeg als laatste de gambas toe en laat ze even mee pruttelen tot ze goed warm zijn.

Serveertip

Lekker met rijst en een frisse salade

Bron

Italiaans kookboek



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joanhelmi


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joanhelmi
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top