1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Albondigas

Albondigas

  • Spaans, Borrelhapje
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 08-08-2001

Ingrediënten 5 personen


2 sneetjes witbrood, 3 eetlepels droge wijn, 1 sjalotje, 1 ei, ? theelepel zout, mespunt nootmuskaat, 2 eetlepels peterselie (diepvries), 250 g half-om-half gehakt, 2 teentjes knoflook, 1 rode peper, (versgemalen) peper, 1 eetlepel (olijf)olie, 1 ? dl gezeefde tomaten (pak a 500 ml), paneermeel.


Verder heb je nodig


Keukenmachine, koekenpan, hapjespan


(Pittige) Spaanse gehaktballetjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Van brood korstjes afsnijden. Brood op bord leggen en wijn erover sprenkelen. Sjalotje pellen en fijnsnipperen. Brood, ei, sjalot, zout, nootmuskaat en 1 eetlepel peterselie door gehakt mengen. Knoflook pellen en boven gehakt uitpersen. Peper wassen en halveren. Zaadjes verwijderen, peper in reepjes snijden en door gehakt mengen. Gehakt op smaak brengen met peper. Eventueel paneermeel toevoegen voor stevige gehaktballetjes.
Van gehakt 30 kleine balletjes vormen. In pan olie verhitten. Gehakt in circa 5 minuten rondom bruin bakken. Gezeefde tomaat bij gehaktballetjes in pan schenken en gerecht afgedekt op laag vuur circa 15 minuten verwarmen. Gehaktballetjes in saus met peterselie bestrooien en warm of koud serveren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henkrinsma


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henkrinsma
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top