1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Turkse keuken
  5. Tomaten uit Turkije

Tomaten uit Turkije

  • Turks, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 07-08-2001

Ingrediënten


4grote tomaten-4el.gekookte rijst--1flinke el.krenten--1el.fijngehakte amandelen--peper zout paprika poeder--mespunt kaneel--100gr.gehakt--1uitje fijngehakt-- olie.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De krenten 1uur laten weken en dan in het week water laten wellen.
Snij de kapjes van de tomaten en hol ze uit en strooi er wat zout in en versgemalen peper

Bereidingswijze

Laat het uit elkaar gehaalde gehakt zachtjes fruiten in een koekenpan samen met de ui en paprika.Roer het gehakt de rijst en de krenten, amandelen en het kaneel dooreen vul de tomaten met dit mengsel zet de kapjes er weer op en zet ze in een oven schaaltje en giet er wat olie over.
Laat ze bij matige hitte in de oven gaar bakken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van berwes


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van berwes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top