Zoetzure pruimensaus

  • Russisch, Saus/dressing
  • > 120 min.

Tkemali.

Deel dit recept

Ingrediënten
24 gedroogde, ontpitte pruimen
2 dl. appelazijn
2 eetl. vers citroensap
4 dl. water
1 teentje knoflook
3 eetl. vers gehakte koriander
1/2 theel. zout
2 zeer fijn gesneden gedroogde chillipepertjes (klein)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Week de gedroogde, ontpitte pruimen een nacht in de appelazijn.
Breng het water aan de kook, voeg de pruimen toe en doe het vuur weer uit.
Laat het 10 minuten rusten.
Breng het weer aan de kook op groot vuur en kook het 10 minuten of tot de pruimen zacht zijn.
Doe de pruimen in een zeef en vang het vocht op.

Bereidingswijze

Doe de pruimen in een keukenmachine samen met de knoflook en de gehakte koriander.
Doe er 50 cc van het vocht bij en meng het op hoge snelheid.
Voeg het resterende vocht toe tot alles is gebruikt.
Giet het mengsel in een steelpan en doe er zout en de fijngehakte gedroogde pepertjes bij.
Breng het op hoog vuur aan de kook, zet het gas laag, laat even pruttelen en voeg het citroensap toe.
Roer het door elkaar aan laat het nog even 3 minuten pruttelen.

Serveertip

Lekker bij vis, varkensvlees of gevogelte!
Prijatnovo appetita

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

baboeschka avatar
baboeschka

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten