spaghetti alle vongole

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-08-2001

spaghetti met venusschelpen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 eetl olijfolie, 1 theelepel fijn gehakte knoflook, 1 eetl fijn gehakte peterselie, mespunt chilipeper, 48 kleine venusschelpen ( mag best wel meer), zout, 6 eetl droge witte wijn, 30 gr boter
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

was de schelpen even onder de stromende kraan ( net als mosselen)

Bereidingswijze

Doe de olie in een grote koekepan op middelhoog vuur en fruit de knoflook, tot de knoflook begint te sissen.
Roer de chilipeper en de peterselie erdoor.
Voeg de schelpen toe en breng alles op smaak met wat zout. Roer goed.
Voeg de wijn toe en laat het geheel pruttelen tot de alcohol is verdampt:ong 1 min. roer af en toe.
Dek de pan af en laat de schelpen opengaan.
Kook ondertussen de spaghetti molto dente gaar ( ca. 1 min. eerder dan al dente)
Zet de schelpen direct weer op middelhoog vuur, voeg de uitgelekte spaghetti toe en laat die verder gaar worden.
Tegen de tijd dat de spaghetti al dente is, mag er nog maar heel weinig vloeistof over zijn ( dat proces kan je beheersen door al dan niet de deksel op de pan te leggen terwijl de pasta kookt.
Roer de boter door het gerecht en dien direct op.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

fransbrouwers avatar
fransbrouwers 12-12-2002

heerlijk !! Franske

tamarat avatar
tamarat 09-03-2002

In het kookboek van de Naked Chef staat dit ook beschreven met spekjes erbij,ook heel lekker!

ericturcq avatar
ericturcq 14-08-2001

liefst met linguine ipv spaghetti. Proficiat dit is het ware italiaanse recept .

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten