Captain's Dinner
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Een variant op de 'klassieker' Captain's Dinner. Een zuur-pittig, goed vullend gerecht, lekker tijdens de winterdagen. Niet zelf verzonnen maar een veel beproefd en geproefd recept uit het kookboekje 'Kook mee met Hans en Maarten van WTV! - deel 2', met hier en daar wat eigen accenten.
Ingrediënten 4 personen
500g rundergehakt, 100 gram salami (in plakes), 1 ui, ketjap manis, peper uit de molen, 1 rode en 1 groene paprika, 1 blikje mais, 2 blikken kapucijners, 4 royale eetlepels piccalilly, 2 royale eetlepels mosterd, 1 glas bier, zure room en cayennepeperBenodigdheden
snijplank, blikopener, vergiet, een grote braad- of hapjespan
Voorbereiding
Snijd de salami, ui en paprika's in kleine stukjes. Spoel de mais en capucijners onder koud water af en laat het in een vergiet even uitlekken.
Bereidingswijze
Bak het gehakt rul aan en voeg de ui toe. Bak dit even verder aan met wat peper uit de molen en een scheutje ketjap. Voeg dan de paprika en de salami toe en roer dit even om. Doe vervolgens de piccalilly, mosterd, een beetje cayennepeper (pas op, dit is scherp) en het bier erbij en breng dit aan de kook. Zo'n 5 minuten op een zacht pitje laten koken. Voeg dan de mais en kapucijners toe. Laat dit alles even stoven zodat het goed heet wordt en smaak lekker ingetrokken is.
Serveertip
Als het gerecht geserveerd wordt, doet u er een lepel zure room naar smaak op.