Captain's Dinner

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Een variant op de 'klassieker' Captain's Dinner. Een zuur-pittig, goed vullend gerecht, lekker tijdens de winterdagen. Niet zelf verzonnen maar een veel beproefd en geproefd recept uit het kookboekje 'Kook mee met Hans en Maarten van WTV! - deel 2', met hier en daar wat eigen accenten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500g rundergehakt, 100 gram salami (in plakes), 1 ui, ketjap manis, peper uit de molen, 1 rode en 1 groene paprika, 1 blikje mais, 2 blikken kapucijners, 4 royale eetlepels piccalilly, 2 royale eetlepels mosterd, 1 glas bier, zure room en cayennepeper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

snijplank, blikopener, vergiet, een grote braad- of hapjespan

Voorbereiding

Snijd de salami, ui en paprika's in kleine stukjes. Spoel de mais en capucijners onder koud water af en laat het in een vergiet even uitlekken.

Bereidingswijze

Bak het gehakt rul aan en voeg de ui toe. Bak dit even verder aan met wat peper uit de molen en een scheutje ketjap. Voeg dan de paprika en de salami toe en roer dit even om. Doe vervolgens de piccalilly, mosterd, een beetje cayennepeper (pas op, dit is scherp) en het bier erbij en breng dit aan de kook. Zo'n 5 minuten op een zacht pitje laten koken. Voeg dan de mais en kapucijners toe. Laat dit alles even stoven zodat het goed heet wordt en smaak lekker ingetrokken is.

Serveertip

Als het gerecht geserveerd wordt, doet u er een lepel zure room naar smaak op.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

renkens avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten