1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse keuken
  4. Sushi
  5. sushi

sushi

Door: lisette_ombelet

  • Japans, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-08-2001

Ingrediënten 3 personen


3en een half,afgestreken kopje sushirijst,
een scheutje rijstazijn,
4 vellen zeewiervellen,
een beetje wasabi,
Japanse sojasaus
voor te garneren: komkommer,zalmeitjes,50gr.zalmsnippers,
50gr.hollandse granalen of tonijnstukje.


Verder heb je nodig


Aluminium folie,
lepel,
een scherp mes,.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rijst koken en af laten koelen tot lauwwarm.

Bereidingswijze

Kook de rijst 10 min. giet het water af en laat het 10min. staan. Giet er een scheutje rijstazijn erbij en roer het goed door.
Leg een stuk folie (groter als de zeewierbladen) op de aanrecht en leg daar een
zeew.blad op.Leg daar wat lauwwarm rijst op
(1/2 cm dik en 1cm onder van de rand en 2cm boven van de rand)en strijk het egaal en glad.
Doe een kleun beetje wasabi op je vinger en strijk hoorizontaal in het midden, over de rijst een streep.Apsoluut heel dun doen, het is erg scherp.Hiertussen kun je ook een langwerpig blokje komkommer leggen.
Rol samen met de folie, strak op, zorg dat het randje goed plakt, snij het vervolgen in plakjes van 2cm.en houd hierbij het mes goed schoon, anders gaat het plakken en snijd het niet goed meer.
Als laatste garneren naar hartelust.
Het is het lekkerst als het goed koud is en dippen in sojasaus, het is beperkt houdbaar door de rauwe vis.
Het proberen waart. Veel succes.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lisette_ombelet
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top