1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Zarzuela

Zarzuela

Door: viske___

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 03-08-2001

Ingrediënten 2 personen


1 fijngesneden ui, 2 geperste knoflookteentjes,1 eetlepel olijfolie, 400 gr kabeljauwfilet in stukken, 2 gepelde vleestomaten in blokjes, 2 dl visfumet, scheutje droge witte wijn, 1 blaadje laurier en een half dopje safraan, 100 g inktvisringetjes en 8 gepelde scampi's, peper en zout en gehakte peterselie.


Verder heb je nodig




De naam van dit gerecht zingt op zichzelf al het liedje van zon, mediterranee en vissersbootjes die de zeevruchten verser danvers aanvoeren. Om thuis al helemaal mee zuidelijke vakantie-stemming te komen. Beter gezegd, mijn variant van deze Spaanse klassieker. Voor snelle visgerechten als dit vind ik de microgolfoven trouwens ideaal. Heb nog 2 lange versies ook. deze is een Spaans /Belgische versie.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de fijngesneden ui en de geperste knoflookteentjes met 1 eetlepel olijfolie in een magnetronschaal. Dek af en verwarm 4 minuten op 600 W. Doe er de stukken kabeljauwfilet, de blokjes gepelde vleestomaten en de visfumet met een scheutje droge witte wijn, laurierblad en de safraan bij. Verwarm 3 minuten. Schep voorzichtig om. Voeg er de inktvisringetjes en de scampi aan toe. Kruid met peper en zout. Laat nog 3 minuten doorwarmen. Werk af met gehakte peterselie.

Serveertip

Lekker met een venkelsalade



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van viske___
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top